VICI Advocaten logo

Contractenrecht (Verbintenissenrecht)

Bekijk alle expertises
Het contractenrecht / verbintenissenrecht heeft betrekking op overeenkomsten.

Dagelijks sluiten we overeenkomsten (contracten). Daaruit vloeien allerlei verplichtingen voort.

Als een koopovereenkomst wordt gesloten, zal de koper een koopprijs moeten betalen, terwijl de verkoper het verkochte moet afgeven aan de koper.

In een overeenkomst of contract zijn vaak de wederzijdse rechten en plichten van partijen opgenomen. Regelmatig ontstaat discussie over de vraag of ├╝berhaupt sprake is van een overeenkomst, en zo ja, of die overeenkomst juist wordt nagekomen.

Overeenkomsten zijn er in alle soorten en maten. Van een eenvoudige mondelinge overeenkomst tot een omvangrijke aannemingsovereenkomst met diverse algemene voorwaarden en dito bestekken. Het contractenrecht is dan ook een breed rechtsgebied.

Indien u een overeenkomst wilt laten opstellen of beoordelen kunt u terecht bij VICI advocaten. Ook voor het opstellen of laten beoordelen van uw algemene voorwaarden die vaak deel uitmaken van een overeenkomst bent u bij ons aan het juiste adres.

Heeft u een juridisch geschil? Bent u betrokken bij een rechtszaak of wilt u zelf een procedure starten? VICI advocaten staat u graag met raad en daad terzijde.

Wij helpen u graag verder met uw vragen. Bel naar telefoonnummer 0113 - 40 50 90 of stel direct uw vraag.

Stel direct uw vraag